Rubriigid
Uudised

Tuletorn kui teenäitaja. Suurupi ülemise tuletorni päev

🌅 21. septembril on sul ainulaadne võimalus külastada Suurupi ülemist tuletorni ja veeta päev täis põnevaid lugusid, ajalugu ning hingematvaid vaateid!

Päevakava:

🕑 14.00 – Tervitussõnad.
👉 Mirje Tammaru, Muinsuskaitseametist tervitab külalisi ja avab päeva.

🕝 14.30 – 15.30 – Loeng: Eiffeli pärand ja tuletornid Eestis.
👉 Indrek Laos, arhitekt ja Eiffeli pärandi uurija, viib meid lummavale rännakule Gustave Eiffeli loodud tuletornidesse, sh Eestis asuvatesse. Tule ja kuula, kuidas Prantsusmaa kuulsaim insener jättis jälje ka meie rannikule!

🕞 15.30 – 16.00 – Kohviku- ja jutupaus. ☕

🕓 16.00 – 17.00 – Suurupi tuletorni pärand ja majakavahi elu
👉 Kristiina Adamson, Suurupi tuletorni majakavahi tütar, jagab oma isiklikke mälestusi ja viib meid ekskursioonile. Saad avastada tuletorni nurgataguseid ja kogeda vaateid, mis ulatuvad nii merele kui Tallinna linnale.

Suurupi ülemine tuletorn on üks Eesti vanimaid ja väärikamaid tuletorne, ehitatud juba 1760. aastal ning siiani täies töökorras. See on võimalus avastada ajalugu oma silmaga – ära maga maha!

Indrek Laos on arhitekt ja Eiffeli pärandi uurija, kes toob meieni lugusid kuulsast insenerist ja tema seostest Eesti tuletornidega.

Kristiina Adamson viib meid ajas tagasi, jutustades päris lugusid majakavahi elust, mille on läbi elanud ka tema pere. Astu läbi majakavahi tütre silmade majaka maailma ja avasta Suurupi saladused.

Ja mis oleks tuletorn ilma hea kohvita? ☕ Kohvik on avatud, pakkudes soojendavaid jooke ja kohalikke hõrgutisi!